Трънското читалище се включи в “Капачки за бъдеще” и приканва трънчани да бъдат съпричастни към кампанията

Народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън се включи в икампанията “Капачки за бъдеще”. От читалището приканват трънчани също да вземат участие в кампанията. Всеки, който иска да бъде съпричастен, може да ги даде в библиотеката, съобщиха от културната институция.

Мартина Йорданова и Лазар Радков подновяват кампания за събиране на пластмасови капачки, като целта е да се събират достатъчно пари, с които да се закупят кувьози за болници в по-малки градове. Всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, защото наличната техника е на над 20 години, уточняват инициаторите на “Капачки за бъдеще”.

“Идеята ни е да имаме периодична акция, в която всеки да носи събраните капачки. Целта ни е да има максимална прозрачност и затова ще документираме абсолютно всичко със снимки и видео. Правим го, защото вярваме, че България и светът като цяло могат да станат едно по-приятно за живеене място, когато всеки от нас започне да полага ежедневни усилия за това.”, споделят още Мартина и Лазар.

Ако искате да дарите средства, посочваме банковата сметка за това:

IBAN: BG67UNCR70001523100818
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: ФОНДАЦИЯ ЛАЗАР РАДКОВ

Като основание за плащане пишете “Дарение”. Всички фирми ще получат договор за дарение, който ще бъде основание за плащане.

Снимка: НЧ “Гюрга Пинджурова-1895”

Виж също...

Loading...