Учители от бившето училище на село Слаковци събудиха спомени в учениците си на приятелска среща в читалището

Прекрасни спомени събудиха четирима учители, които са преподавали в закритото преди 22 години училище в брезнишкото село Слаковци. Преподавателите се срещнаха със свои ученици на среща, която има амбицията да стане традиционна, научи Zapadno.com.

В салона на слаковското народно читалище „Искра-1932“ беше устроена приятелска среща между учителите, техни ученици и хора от селото. За първи път такава среща се е провела през 2017 година, но тогава присъстващите бивши възпитаници на местното училище са били по-малко, отколкото сега.

За задружните години в школото припомниха: Иванка Харизанова – учителят по математика, Ганка Георгиева – учителят по биология и химия, Красимира Борисова – учителят по български и френски език и началният учител Виктория Стоянова. “Атмосферата е невероятна. Тук сме хора, които не се виждали от много години и сега се срещаме. Просто наистина преживяването си заслужава.”, сподели единият от преподавателите.

Тематичното събитие се организира от народно читалище „Искра-1932“ и кметството на село Слаковци. Някогашното училището на селото чилището функционира до 1996 година, а в наши дни сградата му е разрушена.

Снимка: Светла Райчева

Виж също...

Loading...