Безплатен вход за посетителите на “Къщата на маските” в село Кошарево, посещенията стават чрез местното читалище

Посетителите на “Къщата на маските” в брезнишкото село Кошарево няма да заплащат такса за посещение. Това казаха специално за Zapadno.com от пресцентъра на Областна администрация-Перник, която е партньор по проекта за трансгранично сътрудничество, преобразил музея на сурвакарската традиция в Брезнишко.

Стопанисването на “Къщата на маските”, съгласно споразумението, е поверено на Община Брезник, която трябва да направи своя организация и да определи работното време. За момента посещенията се осъществяват през читалищния секретар Соня Кирилова на народно читалище “Пробуда-1927” в село Кошарево. Посетителите няма да бъдат таксувани, тъй като обектът е изграден с европейски средства, уточниха от Областна администрация-Перник.

На официалното откриване миналата седмица стана ясно, че Министерство на културата ще отпусне една читалищна бройка за “Къщата на маските”. Това и другите формалности около функционирането на музея са в процес на изясняване. Zapadno.com ще следи темата и ще информира читателите си при новости около “Къщата на маските” в Кошарево.

Прочетете и вижте още по темата, ако сте пропуснали: Със звън на сурвакарски чанове беше открита „Къщата на маските“ в село Кошарево – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Loading...