Общински съветник алармира за нередности покрай ремонт в Трън, кметът Цв. Цветкова: Ще проверим, но обектите не са довършени

Общинският съветник от Трън Десислав Банков алармира за нередности покрай ремонт околоблокови пространства в града. Той поясни, че нередностите са по сигнали на трънчани. Това беше дискутирано на провелата се през изминалата седмица редовна сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

След края на гласуването на точките в дневния ред беше дадена думата на общинските съветници за питания. Общинският съветник Десислав Банков поясни, че се касае за ремонтните дейности около жилищните сгради на улица “Бор” в град Трън. “Имам питане за тези ремонти, които се правят сега околоблоковите пространства, особено където имам наблюдение. Според живущите там, които сигнализират е много тънък асфалтът, който се полага. След като запитали фирмата-изпълнител, те са казали: Ама да сте имали претенции при приемането на плана. Така им е отговорено и ме питат: Нормално ли е това нещо? За Трън всичко, което може да се случи е нормално. Там не се очаква голямо натоварване, да минават супер тежки камиони, въпреки че всички си докарват дърва и там влизат тези тежки камиони веднъж в годината. Не знам колко е удачен тоя слой асфалт, което поне 5-6 души ми го казаха, защото са наблюдавали полагането. И има някакви подпорни стени, от които едната подпорна стена буквално е във въздуха.”, каза на заседанието Десислав Банков. Той добави, че се касае за подпорната стена отдясно на блок № 4.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова поясни, че обектите не са довършени. “Правят се към момента и има още срокове, ще проверим. Инвеститорът почти всеки ден е на обекта. Ще проверим за това, което сигнализирате. Има КСС-та, които сте приели – това са количествата, които сте приели с бюджета. Така че по количествата ще бъде направен и приемо-предавателният протокол. Най-отговорно казвам, че няма да допусна нещо, което е като количество да не е вложено там, на място. Ще проверим това, което давате като сигнал. Вече съответно още не са довършени, не са подписани приемо-предавателни протоколи от страна на Общината с фирмата. Тече ремонтът, не мога повече да коментирам.”, каза Цветислава Цветкова.

Ремонтните дейности на околоблоковото пространство на четирите жилищни сгради на улица “Бор” са част от обществена поръчка, която се изпълнява и към която са включени още районите на блок 5 и блок 11 на улица „Петър Асенов“, както и блок 14 на улица„Георги Димитров“ в Трън.

Виж също...

Loading...