Домакинства в община Трън се оплакват, че се забавя доставката на дървата им за отопление

Проблеми с доставката на дърва за огрев срещат домакинства в община Трън. Това стана ясно на провелата се през изминалата седмица сесия на Общинския съвет-Трън, на която темата беше засегната от общинския съветник Олег Тодоров, предаде репортер на Zapadno.com.

Хора се оплакват, че по 1 месец и половина чакат за дърва, за които са платили към общинското предприятие “Трънска гора”. “Хората и преди си даваха фактурите на фирмите, сега се оказва, че плащаш фактура, тя остава в общинското горско. И оттам общинското горско кога дава фактурата на фирмата – никой не знае. Имаше случаи, в които хора си бяха платили фактурите още първия ден, когато започнаха да се приемат пари за дървата, а им ги докараха след месец. А хора платили на 20-тия ден им ги докараха след 2 дни.”, каза на сесията общинският съветник Олег Тодоров.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова добави, че единственият начин да се разреши проблемът е налагане на срокове за доставка в договорите на фирмите, които карат дървата.

По темата взе отношение и инженер Даниела Петкова от “Трънска гора”, която разясни че 3 фирми режат дървата в общинските гори на Трънско. “Много по-лесно ние можем да преценим дали фирмата от Ерул ще докара в Трън, ще я закара във Врабча или някъде другаде. Това е за улеснение на хората, а не да ходят да молят този или онзи. Второ – тази цена на дървата е на временен склад в гората. Направили сме от полза да бъде по-бързо иначе няма как 1 150 домакинства да вземат фактурирани дърва. Това просто физически няма как да стане от август до декември, ако реже 1 фирма, както беше досега. Възможно е да има някакви срокове, ако дървата са на централен склад в Трън.”, каза инженер Даниела Петкова.

Виж също...

Loading...