Нито един кандидат не е заявил интерес за ремонта на Трънската екопътека

През месец август Община Трън обяви обществена поръчка за реконструкция на Трънската екопътека, но в предвидения срок не е постъпила нито една оферта от кандидат-изпълнител на поръчката. Пред репортер от Zapadno.com представители на Община Трън заявиха, че все още не е ясно ще бъде ли обявена нова процедура, нито дали ще бъде ремонтирана екопътеката.

Обществената поръчка се очакваше отдавна и това е един от инфарструктурните приоритети на Община Трън за 2018 година. Финансирането на обществената поръчка беше осигурено от бюджетните средства на общината, като прогнозната стойност беше близо 97 600 лева без ДДС. Zapadno.com припомня, че ремонтът на екопътеката при основната местна забележителност е наложителен, тъй като има множество сигнали, че може да представлява риск за безопасността за туристите. През 2017 година при проверка на експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите-Перник беше установено, че част от стъпалата на стръмната част на пътеката липсват, при стълбите водещи към моста липсва парапет, но мостчето над реката е във видимо добро състояние. В момента на Ждрелото на река Ерма има табели, които подсещат посетителите, че преминаването през тази част от екопътеката е на тяхна отговорност.

В средата на лятото 6-годишно дете пострада по време на разходка с родителите си по Трънската екопътека. Детето се отърва само с охлузвания след инцидента. Обществеността в Трънско е на мнение, че трябва да се направи спешен ремонт на екопътеката и съоръженията по нея, които не са реконструирани от години.

Виж също...

Loading...