Чакат се нови тръби за ремонт на водопровода в трънското село Горочевци заради двойно увеличение на трасето

Трасето за основен ремонт на водопровода на трънското село Горочевци се е увеличило двойно. Това отговори кметът на Община Трън Цветислава Цветкова на въпрос на общинския съветник Ташко Минков по време на заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Хората в района на селото се опасяват дали ще бъде завършен ремонтът на водопровода преди зимния сезон. Общинският съветник поясни, че жители казали че имало малко тръби за ремонта. Кметът Цветислава Цветкова отговори, че количеството материали, което било заложено за ремонта е малко. “Хората показаха едно трасе. Сега решиха, че другата вода ще е по-добра и трасето се увеличи двойно.”, каза Цветкова и добави, че се очакват още тръби.

През месец юни тази година стана ясно, че няколко жители на махала „Валози“ са без вода, а живителната течност набавят в кофи при валежи от дъжд или от чешмата в центъра на населеното място. Тогава кметът на Община Трън Цветислава Цветкова увери, че по проблема се работи. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: 21 век в Трънско: Къпем се с дъждовна вода и се перем на чешмата в селото, Община Трън: Водопроводът ще бъде ремонтиран – СНИМКИ

Виж също...

Loading...