Стартира ремонтът на моста при местността “Секирица”, където ще има временна организация на движението

Започнаха възстановителните дейности на моста в местността „Секирица” преди град Трън, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Областният управител заедно с председателя на Управителния съвет на АПИ инженер Светлозар Глосов, директорът на Областно пътно управление инжемер Румен Сачански, директорът на ОДМВР Димитър Попов, кмета на община Трън и фирмата изпълнител на проекта, обсъдиха процеса на строително-възстановителните работи и детайли по изпълнението на съоръжението.

Ремонтът, започнал днес, се наложи след тежкия пътнотранспортен инцидент със сръбски ТИР разрушил целостта на бетонните парапети на моста и пълното ограничаване при движението на жителите на Трън от и към града.

При строителството се предвижда подобряване на експлоатационните характеристики на съоръжението, съответстващи на съвременните европейски изисквания за безопасност.

Предвижда се подмяната на парапетите от каменна зидария със стоманени, както и поставяне на хидроизолация. Ще бъде отремонтирана също засегнатата част на транспортната конструкция след изграждане на допълнително, алтернативно мостово съоръжение.

В периода на строителните дейности, превозните средства ще преминават през временното съоръжение без да бъде отклонявана посоката на движение.

Областна дирекция МВР предвижда временна организация на движение на автомобилите, обезпечаваща сигурността по натоварения второкласен път. Очаква се, при благоприятни метереологични условия, мостът над река Ябланица да е готов до края на месец ноември.

Областният управител заедно с инженер Глосов направиха оглед на състоянието на пътя водещ до ГКПП „Стрезимировци”, както и на пътните участъци в областта, които ще бъдат рехабилитирани през следващата година.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...