За осми път в Брезник ще се проведе безплатна кастрационна кампания на бездомни и домашни кучета и котки

Австрийската фондация Verein RespekTiere Austria и Община Брезник организират безплатна кастрационна кампания на бездомни и домашни кучета и котки, съобщиха от общинската администрация. Кампанията ще се проведе за осми път в град Брезник.

Кампанията ще се проведе във Ветеринарна лечебница в град Брезник на улица ”Ангел Коцелянов” № 7 в периода от 18 до 21 октомври. Собствениците на кучета и котки могат да ги довеждат до сградата на Ветеринарната лечебница, където ще се извършват процедурите. Животните ще бъдат кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и чипирани. За всички доведени за кастрация домашни кучета ще се издават ветеринарно заверени паспорти, с които собствениците ще могат да освободят кучетата си от годишен данък при регистрация в Общината. На място служителите ще информират стопаните кога ще могат да си приберат животните след кастрацията.

Включването в кампанията е напълно безплатно за домашните кучета и котки – стопаните им не дължат нищо. На основание член 175, алинея 2, точка 5 от Закона за ветеринарномедицинската дейност – кастрираните кучета се освобождават завинаги от данък.

Стопанинът е длъжен да регистрира своето домашно куче – така е по закон, а освен това е логично и необходимо за доброто на града и хората. Регистрацията става лесно и бързо, с подаването на една стандартна декларация в сградата на Община Брезник – отдел „Местни данъци и такси“. Стопанинът доказва пред общината, че кучето му не подлежи на облагане с данък чрез представяне на ветеринарно заверен паспорт на домашния си любимец, съдържащ номера на индетификационния чип, стикери за поставени ваксини и отбелязана
кастрация.

Виж също...

Loading...