Темида с окончателно решение: Бившият кмет на Трън Станислав Николов е невинен за инцидента с блъснатото дете

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидента с блъснатото през 2015 година дете и от Пернишкия окръжен съд. С решение от 3 октомври магистратите в Перник потвърждават издадената на 18 май тази година присъда от Районния съд в Трън, съобщи радио “Благоевград“.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Николов бе обвинен за причиняване по непредпазливост на две тежки и две средни телесни повреди.

Пътно-транспортният инцидент стана на 13 ноември 2015 година на кръстовище край училището в Трън, при опит на 6-годишния Ивайло Стоянов да премине зад спрял училищен автобус. Първоначално разследването срещу Николов беше прекратено. След проверка, разпоредена от главния прокурор , случаят бе иззет от разследващите в града и предаден на прокуратурата в Перник. Според магистратите в Перник, в хода на делото е установено, че Николов карал със съобразена скорост и реагирал своевременно, задействайки спирачната система , но не е можел да предотврати удара, тъй като пострадалото дете изтичало на пътното платно зад спрелия автобус на място където няма пешеходна пътека и водачът не е могъл да го види преди да навлезе в опасната зона.

Виж също...

Loading...