25 млади полицаи от Брезник положиха клетва на тържествена церемония в брезнишкото училище

Официална церемония по откриване на „Детско полицейско управление” се състоя в средно училище „Васил Левски“ в град Брезник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

На нея присъстваха заместник областният управител Иво Иванов, главен инспектор Тихомир Ценов – началник на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” към Областна дирекция МВР-Перник, инспектор Яна Вуковска – областен координатор на програмата „Детско полицейско управление” и главен инспектор Павел Павлов – началник на Районно управление-Брезник.

Иванов поздрави участниците в инициативата като им пожела от този ден нататък да бъдат все по-запознати с правата и задълженията си на едни съвестни граждани.
25 деца от 3-ти клас на брезнишката гимназия ще участват в различни занятия и извънкласни форми, свързани с превенция и опазване здравето и живота им, справяне с трудни ситуации в дома, на училище и на улицата.

На официалното откриване беше подписано споразумение за сътрудничество между Районно управление-Брезник и училището, подкрепено с декларация за партньорство. Доброволците тържествено положиха клетва.
Пред присъстващите беше направена демонстрация по карате и самоотбарана.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...