Областната дирекция на МВР-Перник ще се оборудва със супер модерни полицейски автомобили, които са по европейски проект

На церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предназначени за няколко областни дирекции на МВР, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на Европейския съюз „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 милиона, които Европейският съюз отпусна на Република България през есента на 2016 година. Автомобилите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция “Жандармерия”. Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Министър Маринов пожела на полицаите да работят с тях в полза на хората. „Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за Европейския съюз. Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, тъй като те основно участват в обезпечаването на малките населени места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат“, каза на церемонията министър Маринов.

Снимки: МВР – пресцентър

Виж също...

Loading...