Жители на село Кошарево се обединяват в помощ на Ради от Ноевци и канят на благотворителен футболен мач

Благотворителен футболен мач ще се проведе в помощ на Радослав Енчев от село Ноевци. Мачът ще се изиграе в двора на училището в брезнишкото село Кошарево и е по идея на местни жители, научи Zapadno.com.

Благотворителният мач ще се изиграе на 13 октомври (събота) и ще започне в 16:00 часа. “Заповядайте, нека подкрепим него и семейството му да се преборят и покажем, че със задружие и желание доброто съществува!!!”, апелират във Фейсбук приятели и познати на Ради.

Както първо Zapadno.com информира, Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкемия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството.

Преди няколко дни стана ясно, че медикамента за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия. Във Фейсбук страницата Да помогнем на Ради беше публикувана болничната рецептата за лекарството.

На различни места в градовете Брезник и Перник вече са поставени дарителски кутии. Всеки, който желае може да помогне чрез банкова сметка за набиране на средства.

IBAN BG50RZBB91551009725134 валута BGN
За Радослав Росенов Енчев

Виж също...

Loading...