Църковните служби за духовния празник на град Брезник ще бъдат в храм “Свети Георги Победоносец”

Община Брезник, Църковното настоятелство при храм “Света Петка” и Общински исторически музей-Брезник са подготвили програма за отбелязване на духовния празник на град Брезник – Петковден. Програмата беше публикувана по-рано днес на сайта на Община Брезник.

Събитията ще започнат още от 11 октомври, когато в средно училище “Васил Левски” ще се проведе беседа с ученици на тема “Живота и делото на света Петка”. На следващия ден, 12 октомври, в Общински исторически музей-Брезник ще бъде открита изложбата “Овцевъдството в България”. С експозицията в Брезник ще гостува Национален земеделски музей – град София. Изложбата ще бъде подредена в залата на бившето класното училище и ще бъде открита в 16 часа.

Покрай Петковден, брезничани и гости на Брезник ще могат да посетят двете зали на Общинския исторически музей, който организира “Дни на отворените врати” на 13 и 14 октомври във времето от 9 до 17 часа.

Тази година църковните служби за Петковден ще се проведат по изключение в храм “Свети Георги Победоносец”, тъй като в храм “Света Петка” се извършва ремонт, който все още не е приключил. На 13 октомври от 18 часа в храм “Свети Георги Победоносец” ще започне бдение (вечерня и утреня), което ще бъде отслужено от отец Константин. На следващия ден, 14 октомври, в 9 часа ще започне празнична Света литургия за Петковден. След службата отец Константин ще направи водосвет за здраве и ще освети курбан, който ще бъде раздаден на миряните.

Вижте програмата за отбелязването на Петковден – духовния празник на град Брезник:

Виж също...

Loading...