Слушатели от Брезник и Трън негодуват, че сигналът на сръбското радио “Белами” замлъкна на 104.4 FM

Повече от няколко седмици сигналът на сръбското радио за юго фолк “Белами” не се хваща в района на общините Брезник и Трън, сигнализираха до Zapadno.com редовни слушатели от региона.

Славата на радио “Белами”, което се хваща много добре на няколко честоти в половин Западна България е от години. Слушатели и любители на сръбската музика от Брезнишко и Трънско често слушат сръбската радиостанция, която излъчва предимно музикална програма. Ритмите на “Белами” се леят от почти всички кръчми в двете общини, от автомобили и дори по ниви по време на земеделската работа.

Не е тайна за никого в региона, че по време на комунистическия режим в България, хората в Брезник и Трън, както и други части на областта, са насочвали антени към съседна Сърбия, за да слушат музика и новини. Това е и причината радиостанцията “Белами”, излъчваща чрез 5 предавателя в Сърбия от студио в град Ниш, да се радва на интерес от аудиторията.

Слушатели от региона негодуват, че радиостанцията не се хваща на 104.4 FM от седмици. Това е честотата, чрез която “Белами” покрива най-добре областите Перник и София. Слушатели се питат: Къде изчезна “Белами”-то? Няколко човека изпратиха снимки, на които са заснели за спомен изписването на радиото на уредбите им.

Случвало се е и преди предавателят на 104.4 да не излъчва в продължение на месеци, но след време радиото отново се “появява”. Вероятно техническа причина е изчезването на “Белами” от радиоефира в региона. Добрата новина е, че станцията се хваща и на други 2 честоти – 99.1 и 104.8, но сигналът там е значително по-слаб. От няколко години станцията предава сигнала си и онлайн, а линк може да намерите тук.

Виж също...

Loading...