Националният земеделски музей ще гостува в Брезник, за да покаже развитието на овцевъдството по българските земи

Изложбата “Овцевъдството в България” ще бъде представена в град Брезник, съобщиха от Общински исторически музей-Брезник.

В осем фото-документални табла изложбата проследява развитието на овцевъдството в българските земи от античността до наши дни. Посетителят може да се запознае с бита на овчаря и неговото семейство чрез артефактите представени в изложбата. Гюмове, бучки, бачия, премуз, рабошки… почти непознати термини за съвременния човек, поясняват от музея.

Тематичната експозиция е дело на Националния земеделски музей, който ще гостува чрез нея в Брезник. Изложбата ще бъде открита на 12 октомври (петък) от 16:00 часа в зала “Класно училище” на брезнишкия музей.

Събитието е част от програмата, която Община Брезник, Църковното настоятелство при храм „Света Петка“ и Общински исторически музей-Брезник са подготвили програма за отбелязване на духовния празник на град Брезник – Петковден. Прочетете още по темата, ако сте пропуснали публикацията: Църковните служби за духовния празник на град Брезник ще бъдат в храм „Свети Георги Победоносец“

Виж също...

Loading...