Група по хип-хоп танци се сформира в брезнишкото читалище, хореографът: Важното е да се забавляваме и танцуваме заедно

Съставите на народно читалище “Просвещение-1870” в град Брезник се увеличават с още един. Желаещите да се раздвижат и усвоят ритъма на хип-хоп танците вече ще могат да го направят в сформираща се група с ръководител-хореограф Валентин Валентинов. Формацията ще е част от хип-хоп групата Dance Squad, която има клонове в градовете София, Перник и Радомир, предаде репортер на Zapadno.com.

Репетициите ще бъдат всеки вторник и четвъртък от 14:00 часа в репетиционната зала на брезнишкото читалище. Преди време в Брезник имаше група по хип-хоп, но беше разформирана. Сега традицията се възражда. Няма възрастови граници на желаещите да участват във формацията, в която могат да танцуват хора с или без опит. В процеса на работа ще се прецени дали да бъдат направени отделни възрастови групи – всичко зависи от участниците, които ще се запишат. Важното е всички да идват, за да се забавляват и да танцуват заедно. Това сподели хореографът Валентин Валентинов и добави, че предстои провеждането и на първата репетиция.

Групите на Dance Squad се ръководят от хореографите Валентин Валентинов, Никол Илиева, Кристине Богданова, Даяна Григорова и Илиана Росенова. Тази в Брезник ще бъде водена от Валентин Валентинов. Петимата имат дългогодишен опит в хип-хоп танците. Те са били на една сцена с редица български изпълнители като 100 кила, Криско, Павел и Венци, Пламен и Иво, Жана Бергендорф, Били Хлапето, Вензи, Скандау, Дивна, Прея, Големия и Елиша, Оги 23, Дичо, Део, Ice Cream и други. С някои от тях са заснели видеоклипове, ходили са на турнета и са създали приятелства за цял живот. Колаборирали са в общи проекти не само с много български отбори по хип-хоп и брейк танци, но и с такива от чужбина. Танцьорите, които обучават надхвърлят 70, а школата продължава да расте и да се развива успешно.

Телефонът за записвания в брезнишката група на Dance Squad е: 0893 987 028

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Фейсбук страницата на Dance Squad

Виж също...

Loading...