Със спортен празник бяха открити нови придобивки на училището в село Ноевци – СНИМКИ

С редица спортни дисциплини учениците от основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци показаха спортния си дух. Спортният празник под надслов “Да спортуваме ефективно” беше организиран по повод новите придобивки, с които училищният двор стана по-привлекателен за спортуващите ученици и деца в селото, предаде репортер на Zapadno.com.

Спортното събитие започна в ранния следобед с официално откриване, на което присъстваха заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска, представителят на компанията “Асарел Инвестмънт” Елица Георгиева и кметът на село Ноевци Асен Асенов, който пък по-късно влезе в ролята на футболен съдия. “Това за което апелирам е, че искам да покажете, че наистина сте толерантни спортисти, които спазват правилата и когато видим, че някой има проблем му помагаме, за да продължим да спортуваме, тоест забравяме за индивидуализма. Затова сме включили повече спортни игри, които са отборни, за да може да се научите да работите в екип с вашите съотборници. Днешният празник е изключително важен за нас, тъй като тази учебна година се опитахме дворът на училището да изглежда по много по-привлекателен за вас и за нас начин. Участвахме в проект, който се реализира със съдействието на “Асарел Инвестмънт” и Община Брезник по договор за сътрудничество. Нашият проект беше одобрен, със средствата които бяха отпуснати закупихме две нови футболни врати, мрежи към тях, баскетболни кошове и рингове. Затова и две от игрите, които са включени в днешния спортен празник са именно – футболен мач, на който ще акцентираме и играта “Задължаванка”, в която ще включиме вашите баскетболни умения. Пожелавам ви да ви бъде много весело, много приятно, след което ще получите и наградите, които ще бъдат по класове. Всеки клас ще получи по една голяма кошница, която включва само здравословни храни. Защото за да спортувате ефективно, вие трябва да се храните здравословно. Спортният празник ще завърши с щафетна игра, в която ще участват всички ученици на училището, разделени на два отбора. Аз ще подсиля единия от отборите като се включа в тази игра, а госпожа Зорница Стойнева и Деница Илиева ще бъдат другите двама от учителския екип, които ще се включат в тази игра, за да може да дадем пример как да спортувате, да бъдете толерантни и това да ви доставя удоволствие.”, каза директорът на училището Ивелина Ангелова.

Спортният празник започна с играта “21”. Учениците показаха уменията си и в дисциплините баскетбол, бягане, колоездене, скок на дължина, народна топка, теглене на въже и щафета. В началото на футболния мач, по време на който бяха изпробвани новите врати, кметът на Ноевци Асен Асенов, който беше съдия, обясни правилата на учениците и апелира да играят внимателно, за да не се наранят. Всяка игра предизвика различни емоции в учениците, които се стремяха да покажат най-доброто от себе си. Една от ученичките – Франа дори имаше скромна агитка, която викаше за нея с плакат в ръка, на който на английски пишеше: “Франа е победител”. Спортният дух се усещаше и от облеклата на учениците, които бяха облечени с тематични екипи.

В края на празника дойде ред и за най-дългоочакваното от децата – връчването на наградите за най-добрите отбори и ученици – купи, медали и грамоти. Поощрителни награди имаше и за всички останали участници в събитието. Всеки класен ръководител пък получи кошница с плодове и зеленчуци, които ще бъдат раздадени по време на голямото междучасие в училището през утрешния ден. Училището в Ноевци получи подарък и от компанията “Асарел Инвестмънт” – различни видове топки, които да се използват на новите футболни врати и баскетболни кошове. Приятният момент от днешния ден беше запечатан и с обща снимка на учениците, учителите и директорът на школото в Ноевци.

Тази година основното училище работи по реализирането и на друг проект, който също е по договора за сътрудничество между “Асарел Инвестмънт” и Община Брезник. Проектът е наречен “Велики български владетели” и чрез него ще се направи голяма стена на славата, на която да бъдат изобразени български владетели, които са се прославили в историята. Освен това към проекта ще бъде подредена мини музейна експозиция, която да включва старинни предмети от бабите и дядовците, които децата да донесат от домовете си. Седмокласниците пък имат задача да съчинят стихче, което да бъде посветено специално за училището в Ноевци. Очаква се тези инициативи да се изпълнят в най-скоро време.

Разгледайте снимки от спортния празник, който се проведе днес:

[maxgallery id=”29911″]

Виж също...

Loading...