Управител на проектантска фирма и специалист от София са кандидатите за нов главен архитект на Община Трън

Двама кандидати са допуснатите до конкурса за избор на нов главен архитект на Община Трън. Единият е архитект от София, а другият е управител на фирма за реконструкции на всички видове жилищни, обществени и производствени сгради, научи Zapadno.com.

На заседание, което се провело на 16 октомври, Комисия е допуснала архитектите Бойко Панчев и Младен Янкулов до конкурса за длъжност “главен архитект на Община Трън”. Няма недопуснатите до конкурса кандидати. Двамата архитекти трябва да се явят в края на месеца в общинската администрация, за да защитят писмена концепции на тема “Място и роля на главния архитект в контекста на развитието на община Трън”. Концепциите са представени от кандидатите в затворени непрозрачни пликове в деловодството на Община Трън, заедно със заявленията за участие в конкурса, гласи в обявлението от администрацията.

Проверка на Zapadno.com установи, че архитект Бойко Панчев е специалист в областта от София, който през месец май тази година е придобил пълна проектантска правоспособност и членство в Камара на архитектите в България.  Другият кандидат – архитект Младен Янкулов е управител на проектантската фирма “Янкула Арх”, която е работила по различни проекти в страната.

До обявяването на конкурс за нов главен архитект на Община Трън се стигна след като доскорошният специалист – архитект Мария Докторова реши да се оттегли от поста, а причината за решението така и не стана ясна.

Виж също...

Loading...