Фондация “Една от 8” с рекорд в Брезник: За ден безплатно бяха прегледани 84 дами за рак на гърдата

При изключително голям интерес е преминала вчерашната кампания за безплатни прегледи за рак на гърдата, която се проведе в град Брезник, научи Zapadno.com.

През вчерашния ден специалистът в тази област – доктор Младен Младенов от Първа АГ болница ”Света София” е прегледал 84 дами за рак на гърдата. Инициативата се проведе като част от кампанията на фондация “Една от 8”, която за първи път пристигна в Брезник по покана на кмета Васил Узунов и със съдействието на здравния медиатор на общината Даниела Захова.

Максималният капацитет на броя на прегледите, които бяха предвидени да се извършат в Брезник беше 70, колкото бяха и предварително записаните дами. Въпреки това екипът на фондацията успял да приеме непредвидени в графика желаещи за преглед. “Фондация Една от 8 прегледа безплатно 84 дами за рак на гърдата в град Брезник. От всички прегледи 2 жени са с туморни находки, които са за верификация. Прегледите се реализираха благодарение на съвместната програма на Фондация Една от 8 и Avon – “Бъди до мен”.”, съобщиха от фондацията.

Снимка: Фондация “Една от 8”

Виж също...

Loading...