Брезнишките артисти ще излязат на сцената на фестивала “Театър без граници”, за да представят „Не всеки крадец е мошеник“

Артисти на самодейния читалищен театър към брезнишкото читалище “Просвещение-1870” ще вземат участие в седмото издание на Националния фестивал на любителските театри “Театър без граници” в град Самоков, научи Zapadno.com.

Денят на участието на брезнишките артисти ще е 26 октомври (петък) и ще бъде от 16:00 часа, уточниха от самодейния читалищен театър. Постановката е комедия и е от италианския драматург и писател Дарио Фо. Това ще бъде четвърто представяне на постановката от брезнишкия театрален състав за 2018 година. По-рано през годината артистите изиграха “Не всеки крадец е мошеник” в читалището на Брезник при голям интерес от публиката. Преди един месец театралите я изиграха и на сцената на читалището в самоковското село Говедарци. В ролите участват: Симона Рангелова-Павлова, Мишел Първанова, Милен Миланов, Антоан Стоилов, Цветелина Горанова, Кристиан Иванов и Пейчо Панов. Постановката е на Иван Танев, а хореографията на Йоана Сойка.

Националният фестивал на любителските театри “Театър без граници” ще се проведе 22 до 27 октомври в народно читалище-паметник “Отец Паисий-1859” в Самоков. Тази година в събитието участие ще вземат 22 театрални състава от София, Ботевград, Велико Търново, Каварна, Павликени и други населени места на страната. Официалната церемония за награждаването на отличените актьори и колективи и закриването на фестивала е насрочена за събота, 27 октомври, от 18:30 часа.

Виж също...

Loading...