Детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото училище се завърна с отличие от международен фестивал в Благоевградско

С отличие се завърнаха талантливите танцьори от детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото средно училище “Васил Левски” с ръководител Яна Кираджиева, научи Zapadno.com.

Съставът от Брезник е получил диплома за опазване на традиционната култура и образците на фолклора от юбилейното 15-то издание на международния фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува” 2018. “Когато танцуваш, целта ти не е да достигнеш определено място на пода, а да се наслаждаваш на всяка стъпка, която правиш.”, сподели ръководителят на “Граовчета” Яна Кираджиева, цитирайки американския философ и автор Уейн Дайър.

Международният фестивал е стартирал на 19 октомври и в продължение на няколко дни участници от близо и далече са се надпявали и надигравали. За зрителите е останало удоволствието от чутото и видяното и разбира се от неповторимата атмосфера на този станал емблематичен за Югозападна България фестивал.

Събитието се е провело в струмянското село Микрево, област Благоевград. Над 200 групи от страната и чужбина са взели участие в тазгодишното издание на “Малешево пее и танцува”.

Снимки: Яна Кираджиева

Виж също...

Loading...