Сурвакарската група на село Велковци откри програмата на националния музикален и танцов конкурс “Пиленце пее” в столицата

Сурвакарската група на брезнишкото село Велковци откри развлекателната програма на седмото издание на националния музикален и танцов конкурс “Пиленце пее” в София, научи Zapadno.com.

Церемонията по официалното откриване на конкурса се състоя в Общински културен център “Красно село” и се проведе в събота. Събитието ще се проведе от 20 октомври до 4 ноември в много зали в град София, под патронажа на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата на Република България, кмета на град София Йорданка Фандъкова и кмета на столичния район ”Красно село” Христо Апостолов. Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи българския фолклор, както и песните на великата певица Надка Караджова. С общи усилия – организатори и професионално жури ще дадем шанс и мотивация на фолклорните таланти да творят, да се усъвършенстват и да излязат на открито съревнование за доказване на своя талант, споделят от школа за народни танци и хора “Бодифолк”, които са организатори на събитието.

Снимка: „Пиленце пее“ – Конкурс за фолклорни таланти

Виж също...

Loading...