Австрийска организация призова от Брезник и Трънско: Спрете убийствата на бездомните кучета – сега!!!

Австрийската организация за животните RespekTiere проведе нетрадиционна кампания, апелираща да се спре с убийството на бездомните кучета, предаде репортер на Zapadno.com.

Кампанията се организира от основателя и председател на организацията Томас Пътсгрубер. По-рано днес той разпъна огромен транспарант на входовете на трънски села и град Брезник. С нестандартно облекло, маска и знамето на Европейския съюз в ръка той апелира: Спрете с убийствата на бездомните кучета – сега!!! По този начин австриецът, който се бори за животните, насочва вниманието на обществото върху проблема с бездомните кучета, който винаги е на дневен ред в една общност.

Томас Пътсгрубер е познат на брезничани с ежегодната безплатна кастрационна кампания на бездомни и домашни кучета и котки, която организира заедно с доброволци от градовете Перник и София. Всяка година той и екипът от доброволци обработват безплатно животните във Ветеринарната лечебница на град Брезник.

Австриецът Томас живее в град Залцбург, откъдето е и организацията RespekTierе. „Хората казват, че кучето е най-добрият приятел на човека, но невинаги има хуманно отношение към животните. Има много жестокост към кучетата и кастрацията е единственият начин да се намали популацията им, за да няма толкова животни.“, каза специално за Zapadno.com Томас Пътсгрубер.

Виж също...

Loading...