Властта на Брезник ще помогне за лечението на Ради от Ноевци с финансова помощ в размер на 1 000 лева

1 000 лева еднократна финансова помощ ще бъде отпусната за лечението на Радослав Енчев от брезнишкото село Ноевци. Това реши Общински съвет-Брезник на провелото се по-рано днес редовно заседание, предаде репортер на Zapadno.com.

Молбата за отпускане на еднократната финансова помощ е отправена от кмета и жителите на селото Ноевци и е входирана от кмета на Община Брезник Васил Узунов, като в нея не е посочена сума. На заседанието на Общинския съвет стана ясно, че е взето решение сумата да бъде отпусната и да е в размер на 1 000 лева. Парите ще бъдат взети от параграфа, който е за обезщетения и помощи по решение на Общинския съвет.

Кметът на Ноевци Асен Асенов благодари на местната власт за решението да бъдат отпуснати пари за лечението на Ради. “Искам да благодаря на всички, друго не мога да кажа. От името на Ради и на цялото село – благодаря.”, каза кметът. Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкемия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството. Медикаментът за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия. Във Фейсбук страницата Да помогнем на Ради беше публикувана болничната рецептата за лекарството.

На заседанието Общински съвет-Брезник взе решение да бъде отпусната еднократна финансова помощ за брезничанина Асен Котев за смяна на става. Предложението беше да бъде отпусната част от сумата, която е необходима за смяната на ставата. Първоначалното предложение беше за сума в размер на 300 лева, но общинският съветник Ваньо Добринов предложи парите да бъдат 500 лева. Съветниците гласуваха и приеха предложението на Ваньо Добринов, както и отпускането на еднократната финансова помощ.

Виж също...

Loading...