Стартира ремонтът на бившия строителен техникум в град Трън, който се извършва от стабилна бригада

От миналата седмица започнаха ремонтните дейности по покривната конструкция на бившия техникум по строителство и архитектура „Владо Тричков“ в град Трън, научи Zapadno.com.

Стабилна бригада, съставена от четирима майстори извършва ремонта. Само за 4 дни бригадата е демонтирала старата конструкция и е започнала нова такава. Очаква се ремонтът да приключи преди влошаването на метеорологичните условия.

През лятото на тази година Община Трън обяви обществената поръчка за ремонт на покрива, която беше на стойност 41 661 лева и 47 стотинки без включен ДДС. Предвиждат се следните видове работи по ремонт на покрива: демонтаж на компрометирана дървена конструкция; възстановяване на тухлен надзид; направа на стоманобетонен пояс; поправка на дървена покривна конструкция; подмяна на ребра, подпори и други; подмяна на дъсчена обшивка покрив; воалит под керемиди; препокриване с керемиди; покриване била и ръбове с капаци; натоварване и извозване на строителни отпадъци.

Ремонтът на покривната конструкция е сред заложените в бюджета на Община Трън за 2018 година. Заради окаяното състояние на сградата през лятото на 2017 година общинската администрация постави табела с надпис „Опасно! Преминаването строго забранено!“ на оградата на бившия техникум.

Снимка: Кристиян Ивайлов

Виж също...

Loading...