Съзвездие с фолклорни певци и танцьори ще засияе в Перник, за да помогне на Ради от село Ноевци

Благотворителен фолклорен концерт в подкрепа на Радослав Енчев от брезнишкото село Ноевци ще се проведе в град Перник. Събитието е насрочено за 9 ноември и ще се проведе в спортна зала “Борис Гюдеров” с начало от 19 часа, научи Zapadno.com.

На сцената на благотворителния концерт в помощ на Ради ще се изявят: Ива и Ева Валентинови, Антонио Симеонов, формация “Багри” със солистка Дияна Василева, “Асти Денс”, гайдарска дружина от Родопите, Лъчезар Кирилов, Петър Миланов, Валерия Момчилова, Димитър Лукарски, група за фолклор от село Извор. Събитието ще е със специалното участие на Илия Луков, Гуна Иванова, Ива Давидова, Ана-Мария и Сорина Богомилова. За перфектния звук в залата ще се погрижи Александър Пигов и екипа му. Концертът се осъществява с подкрепата на Община Перник и Община Радомир. Входът за концерта ще се събира чрез кутии за дарения.

Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкемия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството. Медикаментът за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия. Във Фейсбук страницата Да помогнем на Ради беше публикувана болничната рецептата за лекарството.

Вчера в град Перник се проведе благотворителен концерт за Ради. Участие в концерта взеха певецът Дичо, рокаджийското Ady’s Trio и легендарната пернишка рок група Bad City. Властта на Брезник също съдейства за каузата като реши да отпусне 1 000 лева еднократна финансова помощ.

На различни места в градовете Брезник и Перник вече са поставени дарителски кутии. Всеки, който желае може да помогне чрез банкова сметка за набиране на средства.

IBAN BG50RZBB91551009725134 валута BGN
За Радослав Росенов Енчев

Виж също...

Loading...