Съвременните будители на Брезник ще бъдат във фокуса на програмата за 1 ноември

Денят на народните будители в Брезник ще бъде отбелязан с програма, която ще бъде представена от двете учебни заведения и детската градина в общината, научи Zapadno.com.

За предстоящото събитие отговарят двама учители на брезнишкото училище. Тазгодишното отбелязване на светлия празник ще акцентира и върху съвременните будители в Брезник. “Ще бъде културна проява, но няма да е скучно. Няма да е любимият сериал, но ще е разплакващо. Няма да е фолклорен фестивал, но ще е ритмично. Специално внимание ще обърнем на съвременните будители, които откриваме в нашия град”, сподели учителят Вероника Свиленова-Миткова, която е един от организаторите на програмата.

Това ще е първото събитие в големия салон на читалището след реконструкцията на отоплителната система, финансирана от мината в Брезник. От години мероприятието се провеждаше във фоайето или малкия салон на институцията поради липса на отопление, но този път тържеството за големия празник ще е на подобаващата му голяма сцена.

В програмата участие ще вземат ученици от брезнишкото средно училище “Васил Левски”, основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци и детска градина “Брезица”. Преподавателят Вероника Свиленова-Миткова подчерта, че досега от детската градина не са участвали в празника за 1 ноември, който се организира ежегодно в Брезник. Танци и песни ще бъдат представени и от детски танцов състав “Граовче” и вокална група “Песенна дъга” към средно училище “Васил Левски”. Отбелязването на Деня на народните будители в Брезник ще бъде на 1 ноември от 17:00 часа. Празничната програма ще се проведе в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, където входът ще бъде свободен.

Виж също...

Loading...