Брезник и Трън ще бъдат домакини на събития за 75-годишнината от спасяването на българските евреи

Инициативи за 75-годишнината от спасяването на българските евреи ще се проведат в градовете Брезник и Трън през следващите две седмици, научи Zapadno.com.

Мероприятията ще са част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2018 година. Първата дискусия по темата се проведе в Радомир и беше инициирано от областния управител на Перник Ирена Соколова.

Комуникационната стратегия на Република България се случва на територията на общините в цялата страна. Провеждат се по един и същи принцип в читалищата. Събитията са в рамките на дейност “Провеждане на комуникационни инициативи за отбелязване на приноса на Република България в спасяването на евреите от холокоста”.

Дискусията в град Брезник ще се проведе на 30 октомври (вторник) в народно читалище “Просвещение-1870”. В град Трън пък събитието е насрочено за 9 ноември (петък) в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Началният час и на двете събития ще бъде 14:00 часа. Това уточни Цветина Кънева от Организация на евреите в България „Шалом“. Всеки, който желае може да вземе участие в дискусиите.

Виж също...

Loading...