Кметът на Община Трън прекрати обществената поръчка за ремонт на Трънската екопътека поради липса на кандидати

Публичното състезание за възлагане на обществена поръчка за реконструкция на Трънската екопътека е прекратено. Това става ясно от решение на кмета на Община Трън Цветислава Цветкова, което е от 8 октомври 2018 година, научи Zapadno.com.

Причината за прекратяването, както и първо читателите на Zapadno.com научиха в началото на месец октомври, е липсата на кандидати. В определеният срок за подаване на оферти в деловодството на общинската администрация не е постъпила нито една оферта. Решението на кмета не е било обжалвано пред Комисия за защита на конкуренцията в законовия 10-дневен срок, става ясно от обявление от 26 октомври.

В началото на месец октомври, когато трябваше да се проведе отваряне на постъпили оферти каквито не е имало, представители на Община Трън заявиха, че все още не е ясно ще бъде ли обявена нова процедура, нито дали ще бъде ремонтирана екопътеката. Прочетете още по темата в публикацията: Нито един кандидат не е заявил интерес за ремонта на Трънската екопътека

Обществената поръчка се очакваше отдавна и това е един от инфарструктурните приоритети на Община Трън за 2018 година. Финансирането на обществената поръчка беше осигурено от бюджетните средства на общината, като прогнозната стойност беше близо 97 600 лева без ДДС.

През лятото на тази година 6-годишно дете пострада по време на разходка с родителите си по Трънската екопътека. Детето се отърва само с охлузвания след инцидента. Обществеността в Трънско е на мнение, че трябва да се направи спешен ремонт на екопътеката и съоръженията по нея, които не са реконструирани от години. След инцидента на места по екопътеката бяха поставени табели с надпис: “ОПАСЕН УЧАСТЪК НЕ ПРЕМИНАВАЙ!”

Виж също...

Loading...