Още 1 500 лева бяха събрани за лечението на Ради от Ноевци чрез благотворителния концерт в пернишкия клуб “Търтеите”

Чрез благотворителния концерт с участието на Дичо, Теди Кацарова и пернишките групи Ady’s Trio и Bad City са събрани още 1 500 лева за лечението на Радослав Енчев от брезнишкото село Ноевци. “Благодарим на всички, които препълнихте клуб Търтеите…направихте огромно добро!”, написа певицата Теди Кацарова във Фейсбук профила си, видя Zapadno.com.

Концертът се състоя в пернишкия клуб “Търтеите” в края на тази работна седмица. “Благодарим на всички за подкрепата и надеждата, с която ни дарихте на 25 – ти Октомври. С ваша помощ приятели бяха събрани още 1500 лева за общата ни кауза.”, съобщиха от Фейсбук страницата Да помогнем на Ради.

Радослав Енчев е с поставена диагноза Остра миелоидна левкемия (AML) в съчетание с вътрешна тандемна аномалия на FLT3. Първият курс на химиотерапия не е дал резултат. Необходимо е закупуването на скъпоструващ медикамент от Германия, който може да подобри състоянието му. Спешно са нужни средства, които са непосилни за семейството. Медикаментът за лечението на Ради се казва Мидостаурин и струва около 25 000 хиляди евро в Германия.

Набирането на средства в помощ на Ради се превърна в кауза на обществеността в област Перник. На 9 ноември в град Перник ще се проведе благотворителен фолклорен концерт, в който участие ще вземат редица български певци и танцьори. Прочетете още по темата в публикацията: Съзвездие с фолклорни певци и танцьори ще засияе в Перник, за да помогне на Ради от село Ноевци

Снимка: Теди Кацарова – кадър

Виж също...

Loading...