Световен лидер в опаковъчния бизнес планира възможността да инвестира между 15 – 20 милиона долара в България

Компания, която е сред глобалните лидери в опаковъчния бизнес, проучва възможности за инвестиция в България. Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев проведе среща с представители на мениджмънта, които подготвят анализ за финалното решение. Към този момент страната ни се конкурира с Полша и Унгария, а планираната инвестиция ще варира между 15 и 20 милиона щатски долара, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа от Министерството на икономиката и всички ангажирани институции, ако изберете страната ни за Вашата инвестиция“, подчерта Александър Манолев. Той представи и насърчителните мерки, които страната ни може да предложи на инвеститори от такъв клас. „В страната ни има икономическа и политическа стабилност, което се оценява много високо от чуждестранния бизнес“, посочи още икономическият заместник-министър.

Сред темите на срещата бе развитието на транспортната инфраструктура и възможностите за бързо придвижване на товари от България до Централна и Западна Европа. Зам. министър Манолев акцентира и че основен приоритет за правителството е намаляването на административната тежест за бизнеса и гражданите. Той представи и индустриалните зони, които се оперират от Министерството на икономиката като възможност за инвестиция с добавена стойност. „Редица външни проучвания показват, че чуждият бизнес се чувства добре в страната ни, а не малко компании планират разширение на своята дейност“, посочи още Александър Манолев.

Снимка: Министерство на икономиката – пресцентър

Виж също...

Loading...