Фондация ПИНК сформира клуб по хип-хоп танци в град Трън, който учи на здравословна физическа активност и забавление

Нов клуб по хип-хоп танци стартира занимания в град Трън. Клубът е част от фондация ПИНК, която работи в пограничната община. Ръководител е хореографът Ани Станимирова, която обучава и млади трънчани в танцовата формация Double D CREW към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, съобщиха за читателите на Zapadno.com от фондация ПИНК.

И тази година фондация ПИНК стартира своята програма и посрещна децата от Трън, Пещера и Перник. Всяка година фондацията представя няколко нови клуба по интереси за децата, като единият от тях е клуб по хип-хоп танци и вече е започнал да провежда занимания в град Трън и град Перник. Идеята на този клуб е да се преподава дисциплина чрез здравословна физическа активност и забавление. Целта на клуба е да развие потенциала на децата, които могат и имат желание да танцуват, поясниха от фондация ПИНК.

В различните етапи на клуба ще има и уговорени участия и изяви за напредналите деца, организирани от фондацията ПИНК. Фондацията ще осигури необходимото облекло и техническо оборудване за събитията. В Перник клубът провежда репетиции два пъти седмично и се ръководи от две момичета доброволки, които се обучават от години в тази сфера. И двете имат желание да преподават на учениците от местно училище. Всички деца от 8 до 16 години са добре дошли да се запишат за този клуб, добавиха от фондация ПИНК.

Клуб по хип-хоп също така се провежда два пъти седмично в град Трън за един час в спортната зала на местното училище. В Трън клубът се ръководи от Ани Станимирова, която е най-новият член на екипа на ПИНК. Освен че работи за ПИНК, тя също така е основател на хип-хоп формацията “Double D CREW”, който и дава голямо предимство при преподаването на уроци по танци, отбелязаха от фондацията.

Снимки: Фондация ПИНК

Виж също...

Loading...