Брезничанки от мината в Брезник освежиха паметника на битката в района по време на Сръбско-българската война

Надписът на паметната морена в лесопарк “Бърдото” е бил освежен вчера. Дейностите по обновлението са извършени от двама служители на местното дружество “Трейс Рисорсиз”, което работи в района, и съгласувани с Община Брезник, научи Zapadno.com.

“Вчера две от нашите момичета от Брезник подновиха надписа на морената, поставена на Бърдото в памет на Брезнишката битка от Сръбско-българската война. Освежаването на надписа е съгласувано с Общината и се случва по идея на друг наш служител в очакване на първата историческа възстановка, която ще се проведе на това място. Нека уважим историята и на 11.11.2018 г. (неделя) да изпълним поляната на Бърдото с признателни наследници на смелите защитници на България.”, съобщиха от дружеството на Фейсбук страницата си.

На 11 ноември за първи път в Брезник ще се проведе възстановка на историческата битка от 1885 година в региона по време на Сръбско-българската война. Тя се организира от общинската администрация и национално дружество „Традиция“. Прочетете още по темата в публикацията: За първи път ще се проведе историческа възстановка на боевете край Брезник по време на Сръбско-българската война

Снимка: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...