Енергото е монтирало автоматизирани съоръжения в област Перник за по-бърза реакция при евентуални аварии

Областният управител на област Перник Ирена Соколова проведе заседание с членовете на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и общинските щабове, кметовете на общини и ръководителите на ведомства и организации, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

След изслушване на докладите на общините и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Перник за предстоящия зимен сезон 2018-2019, стана ясно, че са предприети необходимите и неотложни мерки за реакция при възникване на кризисни и екстремни обстоятелства на територията на региона. Общините от Областта и Областно пътно управление са сключили договори със снегопочистващи фирми, които ще поддържат общинската и републиканската пътна мрежа, както и автомагистралите “Струма” и “Люлин”.

Наличната техника е обновена и увеличена, осигурени са повече пясък и индустриална сол. От “ЧЕЗ Разпределение България” АД уточниха, че са монтирани допълнителни автоматизирани съоръжения за по-бърза реакция при евентуални аварии и тяхното локализиране. Областният щаб обсъди още готовността за нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите, отоплението в детските градини и социалните домове, осигуряването на бъбречно болните на хемодиализа, родилките и други тежко болни хора, както и цялостната подготовка на областта при непредвидени зимни условия.

В публикацията са използвани снимки от пресцентъра на Областна администрация-Перник и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...