Изплащат субсидиите по схемите на директните плащания за кампания 2018 за говеда и биволи

Започна изплащането на субсидиите по схемите на директните плащания за кампания 2018. Държавен фонд  „Земеделие“ преведе първия транш от 19 055 079 лева на 4 855 животновъди, заявили Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1), съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите.

Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно за първия транш по тази схема, е определена със заповед от 26 октомври 2018 година на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и е както следва: за говеда по 90 лева и 72 стотинки; за биволи по 158 лева и 76 стотинки.

Право на подпомагане по схемата за Преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, имат земеделските стопани, които са отглеждали 10 или повече говеда и/или 10 или повече биволи, регистрирани към 28 февруари 2009 година, и към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане от текущата кампания отглеждат в стопанствата си поне 70 % от референтния брой животни.

Преходна национална помощ се отпуска само за секторите, за които са предоставяни национални доплащания през 2013 година като максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от Европейската комисия бюджет за схемите за национални доплащания за 2013-та.

Виж също...

Loading...