На празничен спектакъл в брезнишкото читалище представиха съвременните будители на Брезник – ВИДЕО

Съвременните будители на град Брезник бяха представени в спектакъла по повод 1 ноември – Деня на народните будители. Тържествената програма се проведе в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Официални гости на събитието бяха: кметът на Община Брезник Васил Узунов, заместник-кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова и председателят на училищното настоятелство към средно училище “Васил Левски” Бистра Кръстева. Поздравителни адреси за празника бяха получени от кметът на Община Брезник Васил Узунов и от председателя на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова. Спектакълът беше представен от ученици от брезнишкото средно училище „Васил Левски“, основно училище „Христо Смирненски“ в село Ноевци и детска градина „Брезица“. Учениците представиха тематични рецитали, танци и песни.

По време на спектакъла, на проектора бяха показани кратки интервюта със съвременните будители на Брезник. Това са: началният учител в средно училище “Васил Левски” Мая Стоянова, ръководителят на детската певческа група и детската група за словесен фолклор към народно читалище “Просвещение-1870” Милена Цветанова, ръководителят на фолклорния танцов състав към народно читалище „Просвещение-1870“ Милена Иванова, ръководителят на детски танцов състав “Граовчета” към средно училище “Васил Левски” на танцов състав “БрезиЯна” Яна Кираджиева, историкът и бивш учител в брезнишката гимназия Аниела Асенова, старши експертът „Образование, култура, вероизповедания, спорт, туризъм, здравни, социални и младежки дейности“ към Община Брезник Наталия Първанова и важавания организатора по „Културно-просветна дейност“ към народно читалище “Просвещение-1870” Божидар Пантев.

Организацията на спектакъла е продължила около 1 месец и половин и е била възложена на преподавателите от брезнишкото училище Вероника Свиленова-Миткова и Вероника Валериева. Идеята за представянето на съвременните будители е взаимствана от друго събитие, на което организаторите попаднали в интернет. “Когато я приложихме към будителите в нашия град вече се разгърна в този мащаб, в който я видяхте. Счетохме, че на този празник и съвременните будители, които полагат усилия за развитието на културата и образованието заслужават това уважение.”, сподели Вероника Свиленова-Миткова.

Вижте как се проведе целият спектакъл в записа от живото излъчване, което Zapadno.com осъществи във Фейсбук страницата си:

Виж също...

Loading...