Обявиха класирането на кандидатите за главен архитект на Трън

Архитект Младен Янкулов е на първо място в окончателното класиране в конкурса за длъжността „главен архитект на Община Трън“, предаде репортер на Zapadno.com. Той е получил 10,73 точки от конкурсната комисия, назначена със заповед на кмета на Общината.

Съвсем малка разлика го дели от втория в класирането – архитект Бойко Панчев, който е получил 10,00 точки. Двамата архитекти бяха единствените кандидати и двамата бяха допуснати до конкурса, в който трябваше да представят писмена концепция на тема „Място и роля на главния архитект в контекста на развитието на община Трън“ и да я защитят в интервю с конкурсната комисия. Тази защита се проведе на 31 октомври 2018 година в заседателната зала на общинската администрация.

Въпреки малката разлика в оценките, архитект Панчев има пълна проектантска правоспособност едва от няколко месеца, а класираният на първо място е с дългогодишен опит. Архитект Младен Янкулов е управител на проектантската фирма „Янкула Арх“, която е работила по различни проекти в страната. От сайта на фирмата става ясно, че архитект Янкулов има разработени идейни проекти за жилищни и офис сгради, за индустриални центрове и инфраструктурни реконструкции.

Сред любопитните проекти на архитекта са идеите за небостъргач „Манхатън“, за дипломатически комплекс за външно министерство и за бизнес център в София. От инвестиционните проекти в сайта на архитекта прави впечатление къща в село Филиповци.

През 2014 година името на архитект Янкулов се появява в медиите във връзка с откриването на туристически информационен център във видинското село Ясен. „Фантазията на архитекта е придала на сградата вид на кораб“, съобщава Българското национално радио. Живописният информационен център стои като бял лебед в парка, става ясно от радио репортажа по повод рязането на лентата на сградата, изградена е за близо 400 000 лева по европейска програма и с надеждата центърът да даде възможност за развитие на екотуризма в региона.

Виж също...

Loading...