Сградата на Районния съд в град Трън придоби по-модерен вид, от ръководството обмислят още промени

Съдебната палата в град Трън придоби по-модерен вид с подобрения, които са извършени по сградата. Намеренията на ръководството на Районен съд-Трън са в бъдеще да се извършват още промени, предаде репортер на Zapadno.com.

Най-новата придобивка са металните решетки, които са поставени на входа. Наскоро е завършил и ремонтът по покривната конструкция, който е обхванал обшивката около водосточните тръби и единият от комините. Ремонтните дейности по покрива са се наложи заради проблем при стичането на дъждовната вода по улуците. “Беше обрасло цялото с някакви инертни материали и на практика водосточните тръби не можеха да се ползват. Единият комин, който се ползва беше пред рухване – отстрани на зидарията имаше липсващи тухли. Имахме проблеми и с отоплителната парна инсталация, която имаше много течове. Някъде около 100-ина теча имаше. Наложи се миналата година, когато започнах да изпълнявам функциите на административен ръководител да направя спешни искания до съответната дирекция във ВСС, която отговаря за сградите.”, каза пред репортер на Zapadno.com изпълняващият функциите административен ръководител – председател на Районен съд-Трън съдия Петър Петров. Парите за ремонтите са били отпуснати от средствата, заделени за спешни дейности.

Извършени са били и други ремонти, които са били по предписания на различни институции, контролиращи условията за експлоатация на обществените сгради. “От Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” бяха направили предписание за най-голямата ни съдебна зала да се направят нови врати, които да се отварят навън. Това е с оглед безопасност при възникване на аварийни ситуации. Решетката на входа е по предписание на Главна дирекция “Охрана”, които имат изисквания за допълване на охраната. Имам и намерение да се монтират камери в нелицевата част на сградата, защото се оказва, че много хора си изхвърлят разни отпадъци. Трябва да има контрол не само в лицевата страна на сградата.”, поясни още съдия Петър Петров. Той добави, че в съда вече функционира рамка с датчик за метали, която работи за безопасността на хората в сградата.

Ръководството на Районния съд има намерение да кандидатства по дългосрочна програма за енергийна ефективност на обществените сгради. Чрез тази програма би могла да се смени дограмата на прозорците и да се санира фасадата.

В Съдебната палата на Трън се помещават Районният съд, Районната прокуратура, службата по вписванията, кабинет на звено “Пробация” на Областна служба “Изпълнение на наказанията” и две помещения на Областно звено “Охрана”.

Виж също...

Loading...