Подпорна стена над жилищни блокове в Трън е опасна, трябват спешни мерки, но не сега

Становища на независим конструктор за ремонтните дейности на околоблокови пространства на улица “Бор” в град Трън вече са изготвени. От тях е станало ясно, че една от подпорните стени в района на жилищните блокове е опасна и трябва да се предприемат спешни мерки. Това каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова на провелата се на 1 ноември сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

След проведена обществена поръчка, чиято прогнозна стойност беше близо 283 000 лева, в момента тече ремонт на околоблоковото пространство на четири жилищни сгради на улица „Бор“ в град Трън. В поръчката са включени още районите на блок 5 и блок 11 на улица „Петър Асенов“, както и блок 14 на улица „Георги Димитров“ в Трън.

В края на месец септември тази година общинският съветник Десислав Банков от Общински съвет-Трън алармира за нередности покрай ремонта на околоблоковите пространства на улица „Бор“ в града. Прочетете още по темата в публикацията: Общински съветник алармира за нередности покрай ремонт в Трън, кметът Цв. Цветкова: Ще проверим, но обектите не са довършени

След неговия сигнал от общинската администрация предприеха действия и наеха независим конструктор, който да установи има ли нередности при извършените строително-ремонтни дейности на околоблокови пространства. “Имаше притеснения относно едната стена. Тя сега не подлежи на ремонтни дейности. Но имаме становище и за стената, която е над блоковете и държи пътя. Ще се наложи догодина да гласуваме средства за тази стена, защото се оказа, че тя е в лошо състояние. Ето го конструктивното становище и за нея.”, каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

Общинският съветник Десислав Банков попита какво е положението с подпорна стена под един от блоковете. “А тази отдолу, която е под блока, последния?”, попита той. Кметът отговори, че за тази стена не са предприети действия. “За отдолу към момента не сме предприемали действия, но за догодина евентуално можеме пак да вземеме становища и да заложиме средства, за да я довършим. Тя е донякъде, ако за нея говорите.”, поясни Цветислава Цветкова. Общинският съветник добави, че подпорната стена е стара, на около 30 години. Конструкторът е огледал цялата подпорна стена при блок № 4, тъй като част от нея е била ремонтирана, каза още кметът на Трън.

Общинският съветник Десислав Банков поясни, че говори за странична стена, а не тази, която е правена отпред. “Там се подава блокът и стената “мърда”.”, добави той. Цветислава Цветкова отговори, че Общината ще попита конструктор да се даде становище и за тази стена. “Ще попитаме конструктор да даде и за там становище. Когато отидохме нагоре и тя каза (бел. ред. независимият конструктор), че стената, която е на “Бор” и държи пътя е опасна. За нея много спешно трябва да предприемеме някакви действия. За другите, които огледа не спомена нищо, но след като имате притеснения, ще я извикаме и за там да даде едно становище.”, каза още кметът на Трън.

Виж също...

Loading...