Полицейски инспектори влизат в 4 брезнишки села и 8 населени места в община Трън

Мобилен екип на Районно управление „Полиция“-Брезник ще посети 4 брезнишки села в средата на месец ноември. Други 8 населени места в община Трън ще бъдат посетени от полицейски инспектори от Районно управление “Полиция”-Трън, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Екипът от служители на реда от брезнишката полиция ще посети село Режанци на 12 ноември от 9:30 часа. През същия ден ще бъдат посетени още селата Ребро, Садовик и Брезнишки извор. Посещенията ще бъдат съответно в 11:00, 13:30 и 15:30 часа и ще се правят в кметствата и кметските наместничества на селата.

Полицейски инспектори от трънската полиция също ще правят посещения на населението по селата в пограничната община. На 15 ноември ще бъдат посетени селата Туроковци, Забел, Зелениград и Главановци. Началните часове, в които служителите на реда ще пристигнат в кметствата и кметските наместничества на населените места са съответно: 9:30, 11:00, 13:30 и 15:30 часа. Посещения ще има и в други четири трънски села – Джинчовци, Реяновци, Бохова и Ярловци. Инспектори от Районно управление “Полиция”-Трън ще посетят четирите села на 20 ноември с начални часове: 9:30, 11:00, 13:30 и 15:30 часа.

Мобилните групи са част от плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност. Сформирани са екипи за посещения в населени места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Те се срещат с жители и представители на местната власт, за да разговарят с тях по актуални проблеми и да приемат сигнали за престъпления или различни нарушения.

Виж също...

Loading...