Превантивно отрязаха опасни дървета и оформиха корони в град Брезник и брезнишките села Велковци и Сопица

През последните седмици на територията на община Брезник са извършени превантивни дейности по премахването на опасни дървета и оформяне на корони на дървета, предаде репортер на Zapadno.com.

Оформени са били корони на дървета в централната градска част на Брезник. В района на бившата общинска болница пък са изрязани опасни дървета и клони, където предстоят довършителни дейности. Превантивната дейност е извършена още и на дървета около двора на средно училище “Васил Левски”, по улица “Ангел Коцелянов”. Премахнат е и стар орех, който попада в общински имот и е близо до една от залите на Общински исторически музей-Брезник. Опасни дървета са били рязани и по пътя към лесопарк “Бърдото”. Дейности са извършени и в района на улица “Зеленище” към бившия полигон, поясниха от Община Брезник.

Опасни дървета са били премахнати или окастрени и в брезнишките села Велковци и Сопица. Тази дейност се извършва превантивно всяка година с цел да бъдат предотвратени инциденти. Служителите по извършването на дейностите ще работят докато метеорологичните условия го позволяват.

Виж също...

Loading...