Пожари по небрежност с открит огън вилняха в гробищата на брезнишкото село Сопица и при отбивката за язовир “Слаковци”

Брезнишките огнеборци са гасили няколко пожара през вчерашния ден. Пожарите са вилнeли в землищата на брезнишките села Сопица, Слаковци и Конска, предаде репортер на Zapadno.com.

Както по-рано пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник съобщи пожар в Конска е унищожил 15 квадратни метра стопанска сграда и 4 кубични метра дърва за огрев. Пожарът е възникнал в понеделник рано сутринта.

Отново през вчерашния ден са гасени пламъци в района на гробищата на Сопица, където са горели сухи треви. Пожарът е засегнал площ от 1 500 квадратни метра. Причината за възникване на пламъците е небрежност при боравене с открит огън.

Огнеборците от Брезник са гасили и огън в землището на село Слаковци. Пожар е горял и при отбивката за язовир “Слаковци”. Там са горели сухи треви, а засегнатата площ е 250 квадратни метра. Огънят е възникнал след небрежност при боравене с открит огън.

Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник е изпратила писма до институции в общината, в които са описани превантивните мерки, които трябва да се спазват, за да не възникват пожари. От противопожарната служба се надяват и гражданите да бъдат бдителни при отоплението с твърдо гориво по време на отоплителния сезон. Това сподели за читателите на Zapadno.com началникът на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Брезник  Чавдар Асенов.

Виж също...

Loading...