Хора от Софийско и Пернишко си “пазаруват” евтини дърва за огрев от общинските гори в Трънско

Дърва за огрев от общинските гори в Трън се закупуват и от хора, които живеят в други общини на областта. Това каза кметът на Община Трън Цветислава Цветкова в отговор на поставен от общински съветник въпрос защо тази година по-рано е преустановена продажбата на дърва за местното население, предаде репортер на Zapadno.com.

До 19 октомври беше срокът, в който желаещите хора от община Трън можеше да си закупят дърва за огрев. “Други години не са ли се подавали до по-късно фактури? И защо тази година толкова рано прекратиха продажбите?”, попита общинският съветник Олег Тодоров.

От своя страна кметът на Трън отговори, че продажбите са били прекратени по-рано с оглед, че до момента фактурираното количество на дърва за огрев възлиза на 10 190 кубични метра. “Малко повече е от това, което други години сме фактурирали. Хората започнаха да фактурират дърва, които след това излизат от територията на общината. Ние това не може да го контролираме, защото частните лесовъди си издават превозни билети и дървата отиват за Перник, София, Брезник. Там дървата знаете, че са много скъпи. Преценихме, че по-голямата част от населението вече са си купили дърва. Ако някой не е взел дърва, може да се направи компромис. Ще се проверят фактурите дали е фактурирано.”, обясни кметът Цветислава Цветкова.

По време на дискутирането стана ясно, че до средата на месец ноември ще приключи доставката на дърва, които местното население е заявило в общинското предприятие “Трънска гора”. До момента 8 046 кубични метра са извозените дърва за огрев, остават 2 144 кубични метра да се доставят на хората.

Общинският съветник Олег Тодоров засегна и темата с бавната доставка на дърва за едни, а за други процесът е по-бърз. Кметът на Трън каза, че ще се предприемат мерки по доставката на дърва за огрев.

В началото на месец октомври от “Трънска гора” казаха за читателите на Zapadno.com, че винаги е било така с доставката на дърва. Прочетете още по темата в публикацията: „Трънска гора“: Хората да са по-търпеливи за дървата, винаги е било така с доставката

Виж също...

Loading...