1 000 информационни брошури за битката при Брезник по време на Сръбско-българската война заляха града

Информационни брошури за 133-годишнината от битката при Брезник по време на Сръбско-българската война бяха раздадени днес в град Брезник, научи Zapadno.com.

Брошурите са били раздадени на жители и гости на града в заведения за обществено хранене, търговски обекти, обществени институции и на публични места. Кратък исторически преглед на събитията проследява бойните действия по време на Сръбско-българската война и значението на битката край Брезник през 1885 година. Битката при Брезник от 6 ноември 1885 година е бой по време на Сръбско-българската война, завършил с разгром на българския Радомирски отряд от сръбската Моравска дивизия. Това тактическо поражение на българите се тълкува като стратегически успех, спомогнал за победата в Сливнишкото сражение ден по-късно.

Общо 1 000 броя брошури са раздадени през днешния ден в Брезник. Толкова е бил и тиражът на отпечатаните свитъци, които са свършили за кратко време. Брошурите са подготвени и се разпространяват по съвместен проект на Община Брезник и компанията “Асарел-Инвестмънт” ЕАД, която е представена в общината чрез своето дружество “Трейс Рисорсиз”. “Отпечатахме 1 000, но ще се наложи да отпечатаме още, защото свършиха. Днес ги раздадохме за по-малко от половин час.”, сподели Елица Георгиева от дружеството “Трейс Рисорсиз”, което работи в град Брезник. Тя допълни, че ще бъде пуснат допълнителен тираж с брошурите за деня на възстановката на битката край Брезник от времето на Сръбско-българската война. Прочетете още по темата в публикацията: За първи път ще се проведе историческа възстановка на боевете край Брезник по време на Сръбско-българската война

Разгледайте снимки от информационната брошура, която се разпространява в град Брезник:

Виж също...

Loading...