Заравнен път към бившето стрелбище на “Бърдото” и безплатен транспорт за възрастни хора за възстановката на битката край Брезник

В деня на историческата възстановка на битката край Брезник от времето на Сръбско-българската война в района на лесопарк “Бърдото” ще бъде направена временна организация на движението на моторни превозни средства, предаде репортер на Zapadno.com.

На 11 ноември движението на моторни превозни средства на жители и гости на Брезник ще бъде пренасочвано към района на беседката преди извора на Желязната вода. Общината и мината в Брезник са разичистили и заравнили черния път към бившето стрелбище, където ще има паркинг за леки автомобили. “Ще отклоняваме автомобилите на острия завой (“осмицата”) по посока Желязната вода. Там от беседката, която е към Желязната вода, вляво има един път, който ще довежда до бившето стрелбище, където ще бъде оформено пространство за паркинг. И оттам ще се слиза пеша към възстановката.”, каза за читателите на Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Единствено автомобили на участниците във възстановката и официалните гости ще бъдат пропускани да се движат към местността “Чурек” на “Бърдото”. Екипи на Районно управление “Полиция”-Брезник ще съдействат за придвижването на автомобилния трафик в лесопарка по време на историческото събитие.

В деня на събитието Община Брезник ще подсигури безплатен транспорт за възрастни и трудно подвижни хора. Бусче с капацитет 17 места ще се движи в района между паркинга на площад “Чорни”, при храм “Света Петка” и хижата в лесопарк “Бърдото”. Първият курс на бусчето ще потегли в 10:30 часа и ще се движи на интервали, за да извози желаещите възрастни и трудно подвижни хора.

Тази неделя в Брезник за първи път ще се пресъздаде битката в района по време на Сръбско-българската война преди 133 години. Прочетете още по темата в публикацията: За първи път ще се проведе историческа възстановка на боевете край Брезник по време на Сръбско-българската война

Виж също...

Loading...