Много скоро пренасочват движението по алтернативния път до моста при местността “Секирица” в Трънско

До дни ще бъде пуснато движението по временен път до моста при местността “Секирица” в община Трън. Това каза пред репортер на Zapadno.com кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

В началото на месец ноември кметът на Трън подаде сигнал до полицията и пожарната заради съмнение за безопасност на автомобилите, които се очаква да преминават по алтернативния път. Прочетете още по темата в публикацията: Кметът на Трън Цв. Цветкова е подала сигнал в полицията за алтернативния път до моста при местността „Секирица“. След сигнала се е провела съвместна работна среща с представители на пожарната, полицията и Община Трън са направили проверка на изграденото съоръжение. От проверката е станало ясно, че ширината на временния път е според изискванията. “Имахме притеснения относно ширината на самия временен път, който е изграден. Оказа се, че 3,40 метра е платното, което е изградено. По принцип пътят е доста натоварен, минават ТИР-ове, тежки автомобили и това е нашето притеснение – че ширината на пътя е много малка. Според ширината е малка и на завоите, които са направени за влизане в обходния път, защото все пак камионите трябва да имат пространство, за да изнесат. Това беше притеснението ни. Разговаряла съм с господин Лазов от Областна дирекция на полицията, и те са идвали на място. Увериха ме, че за момента няма сериозни проблеми, да се надяваме че няма да има проблеми.”, каза Цветислава Цветкова и допълни, че вчера Общината е получила писмо от Агенция “Пътна инфраструктура” за приключилото строителство на алтернативния път.

Очаква се до дни да бъде пуснат обходния маршрут, за да може да започне ремонт на самия мост. По-рано днес служители на пътноподдържаща фирма започнаха поставянето на пътни знаци, оказващи временната организация на движение в района на местността “Секирица”. За около месец би трябвало да бъде извършен ремонтът на моста, като влияние за това могат да окажат само метеорологичните условия.

Строителството на алтернативния път беше белязано със скандал, тъй като от района на бивша кариера в трънското село Ездимирци започна добив на инертен материал, за който не са постъпвали разрешителни в институциите. Миналата седмица читателите на Zapadno.com научиха какво е становището на Областна администрация-Перник по темата. Прочетете още по темата в публикацията: Областният управител: Ремонтът на моста при „Секирица“ се оскъпява, Общината е дала съгласие за добива край Ездимирци

По-рано през днешния ден кметът на Трън Цветислава Цветкова увери, че в Община Трън не са били подавани документи за добив от района на село Ездимирци. “При нас документи казвам, че не са подавани за такова нещо. Ние установихме, че горе се копае и точно не на кариерата, а в частен имот. Кметският наместник го установи това нещо, беше си подал сигнал на 112. При нас в Общината постъпиха жалби от собственици на имота, в който е копано съответно ние сме ги изпратили до компетентните органи. Да се надяваме, че ще се предприемат необходимите действия. Общината не може да даде концесия или разрешение за копаене в тази част на планината.”, каза кметът на Трън. На въпрос дали фирмата, добивала материал в района на Ездимирци има или няма документи за това, кметът на Трън Цветислава Цветкова каза, че не може да каже. “Не мога да кажа дали има или няма. След като напуснаха обекта, според мен нямат документи за такова нещо.”, добави тя.

В публикацията са използвани снимки от Гергана Георгиева и архива на Zapadno.com

Виж също...

Loading...