Досегашните директори на училищата в Ноевци и Трън кандидатстват за следващ мандат

Досегашните директори на училищата в брезнишкото село Ноевци и град Трън са кандидатствали за участие в конкурса за заемане на длъжността „директор”, който беше обявен преди месец от Регионално управление на образованието-Перник, научи Zapadno.com.

В края на месец октомври Комисията за допускане до конкурс за длъжността „директор” на общински училища в област Перник е допуснала до следващ етап Ивелина Ангелова и Костадинка Крумова. Двете дами са и единствените кандидати допуснати за заемане на длъжността “директор” съответно в основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци и средно училище “Гео Милев” в град Трън.

Досегашните директори на двете школа трябва да се явят на 21 ноември в пернишко училище, където заедно с другите допуснати кандидати ще решават тестове. Няма недопуснати до конкурса кандидати, уточняват от Регионално управление на образованието-Перник.

Сред изискванията към кандидатите беше да имат не по-малко от 5 години учителски трудов стаж, да не са лишени от правото да упражняват професията и други. Изборът на директори се провежда на три етапа – допускане по документи, писмен изпит-тест и интервю.

Виж също...

Loading...