Трънчани искат да се изгради пешеходна пътека на улица “Мосаловска” при лекарските кабинети

Граждани от град Трън искат да бъде изградена пешеходна пътека на улица “Мосаловска” в района на лекарските кабинети. Това каза общинският съветник доктор Павлина Борисова Костова-Николова на провелата се през изминалата седмица сесия на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник поясни, че граждани са отправили молба чрез нея да попита общинската администрация какъв е начинът такава пешеходна пътека да се изгради на платното за движение. “Какъв е начинът да се изисква някаква пешеходна пътека, да се сложи, защото тези хора там пресичат?”, запита доктор Павлина Борисова Костова-Николова.

Кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори, че пътят в района е част от Републиканската пътна мрежа и въпросът трябва да бъде поставен към Областно пътно управление-Перник. “Можете да напишете едно писмо. Това, което те ще изискат е да се направи проект. Отговорът винаги е, че няма средства да направят проект. Изнудват Общината да им направи проект и те да го изпълнят. До момента в повечето случаи така се е случвало. Може сега да предприемат някакви действия, но не можем ние да я поставим колкото и добро желание да имаме.”, отбеляза кметът.

Виж също...

Loading...