Общият устройствен план на Община Брезник ще бъде разглеждан на извънредно заседание на Общинския съвет

Окончателен проект на общ устройствен план на Община Брезник ще бъде разглеждан от Общински съвет-Брезник на извънредно заседание през следващата седмица, съобщават от местния минипарламент.

Дневният ред е съставен от една точка – Одобрение на окончателен проект на общ устройствен план на Община Брезник. След получаване на последното становище за съгласуване на окончателния проект на Общ устройствен план на Община Брезник от Министерство на културата с дата от 31 октомври 2018 година, същият е приет на разширено заседание на Общинския експертен съвет за устройство на територията към Община Брезник, което се е провело на 9 ноември 2018 година. От Регионална инспекция по околна среда и води-Перник са издали становище по екологична оценка, с което пък се съгласува Общия устройствен план на Община Брезник. Била е изготвена и обобщена справка за Общия устройствен план, която е съответствала на основните резултати и препоръки по документацията по екологична оценка, с резултатите от консултациите, с условията, мерките и ограниченията в становището по екологична оценка, става ясно още от докладната до Общински съвет-Брезник.

Местните законотворци ще се съберат на сесия в заседателната зала на Общински съвет-Брезник в понеделник (12 ноември) от 16:00 часа.

Виж също...

Loading...